23 Kasım 2016 Çarşamba

Ruhunuz Geride Kalmasın!


Uzmanlar tarihte hiçbir dönem insanların günümüzdeki kadar stresli olmadığını söylüyorlar. Stresi azaltmanın hatta yok etmenin birçok yolu var ama bizim vaktimiz yok. İşte size zaman harcamanızı gerektirmeyen, günlük yaşamınızda kolayca uygulayabileceğiniz,  çok basit ve etkili birkaç teknik :

1-Gülümse ve Beynini Kandır :  Beyin en kolay etkileyebileceğimiz, kandırabileceğimiz organımız. Her gün beş dakika aynada kendinize gülümseyin. Çok geniş, dişleriniz görünecek şekilde gülümsediğinizde beyniniz mutlu olduğunuzu düşünerek mutluluk hormonu salgılamaya başlıyor. Gün içinde fırsat buldukça, aklınıza geldikçe bu egzersizi yapın. Dişleriniz arasına bir kaşık sapı, kalem vb sıkıştırarak da bu yöntemi evde, ofiste rahatça uygulayabilirsiniz.

2-Sarılın : Sevdiklerinize her gün en az 8 kez sarılmanın sizi ne kadar rahatlattığını, stresinizi azalttığını görebilirsiniz.

3-Yavaşlayın : Hayatımız bir yerden bir yere, bir işten diğerine koşturmakla geçiyor. Buna artık o kadar alıştık ki evde bir odadan diğerine bile neredeyse koşar adım geçiyoruz. Oysa ki buna gerek yok biraz yavaş hareket etmeniz size en fazla 5-10 sn kaybettirir. Yavaşlayın ! Şu hikayeyi hatırlayın :
Bir zamanlar Afrika'da kayıp bir şehri aramakta olan arkeologlar, beraberlerindeki eşya ve yükleri, hayvanların ve yerlilerin yardımı ile taşıyarak uzun bir yolculuğa çıkarlar. Kafile zor tabiat koşullarında, balta girmemiş ormanların içinde ilerleyerek, nehirleri, çağlayanları geçerek yolculuğa günlerce devam eder. Fakat günlerden bir gün yerlilerin bir kısmı birden dururlar.Taşıdıkları yükleri yere indirir ve hiç konuşmadan beklemeye başlarlar. Ulaşmak istedikleri yere bir an önce varmak isteyen Batılı arkeologlar bu duruma bir anlam veremez, zaman kaybettiklerini, bir an önce yola devam etmeleri gerektiğini anlatarak, yerlilerin neden durduklarını öğrenmek isterler. Fakat yerliler büyük bir suskunluk içinde sadece bekler. Bu anlaşılmaz durumu, yerlilerin dilinden anlayan rehber, onlarla bir süre konuştuktan sonra arkadaşlarına tercüme eder:

-Yerlilerin dediği şu : “Çok hızlı gidiyoruz. Ruhlarımız geride kalıyor!”

Sizin de ruhunuz geride kalmasın, durun biraz ki size yetişsin!

Gününüz ve yolunuz aydın olsun…
Lena


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder