25 Kasım 2016 Cuma

Bereket İçin : Karınca Duası


Halk arasında karınca duası olarak bilinen dua bereket duasıdır.

Hayvanlarla konuşma mucizesine sahip olan Hz. Süleyman zamanında, bir kıtlık ve kuraklık yaşanmaktadır. Hz. Süleyman bir toplulukla beraber şehrin dışına yağmur duası yapmaya çıkarlarken, ayaklarını havaya dikmiş sırt üstü şekilde bir karıncanın,

 ”ALLAH’ım bizi sen var ettin. Ve senin rahmetin olmadan biz yaşayamayız, ya bize su verirsin ya da bizi helak edersin. Emir, ferman senindir” şeklinde dua ettiğini duyar.

Hz. Süleyman’nın gözleri dolmuştur. Ardından Cebrail A.s duanın kabul olduğunu müjdeler, bunun üzerine Hz. Süleyman gözyaşlarına boğulup, dua için beraber olduğu topluluğa dönerek, dönün artık, siz başkasının duasıyla sulanacaksınız” der.

Karınca Duası Okunuşu
Allâhumme yâ rabbi ve cebrâîle ve mikâîle ve isrâfîle ve azrâîle ve ibrâhîme ve ismâile ve ishâka ve yakûbe ve munzilel berekâti vet tevrâti vez zebûri vel incîli vel furkâni ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm lâ ilâhe illallâhul melikul hakkul mubîn muhammedun resûlullâhi sâdikul va’dil emîn yâ rabbi yâ rabbi yâ hayyu yâ kayyûmu yâ zel celâli vel ikrâm es’eluke yâ rabbel arşil azîm en yerzukanî rızkan helâlen tayyiben bi rahmetike yâ erhamer râhimîn.Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatiyûş, Kitmîr, Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş.
Bereket için işyerinin dört duvarına asılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder