26 Kasım 2016 Cumartesi

Korktuğunuz Başınıza Gelmesin !

Size tıp kitaplarına girmiş bir olayı anlatmak istiyorum, et taşımaya yarayan soğutuculu bir tren, temizlenmek için bir istasyonda duruyor. İşçiler  vagonları temizlemeye başlıyorlar, işçinin biri  bir vagonu temizlerken diğer işçi  o vagonu boş sanıp kapısını dışardan kilitliyor. Biraz sonra  tren hareket ediyor, ve bir durak sonra et almak  üzere bir istasyonda duruyor. Kapalı kalan işçinin vagon kapısı açıldığında  işçinin donarak öldüğü görülüyor. Fakat bir bakıyorlar ki, vagonun ısısı normal ısıda yani dondurucuya geçirilmemiş. Ama kapalı kalan işçi bunu bilmediği, donarak öleceğini sandığı için beyin aynen  donmanın şartlarını  hazırlayarak, donmanın tüm belirtilerek göstererek  vücudunu  buna uyduruyor.

Kafadan geçen her düşüncenin Allah katında bir talep olduğuna inanıyorum iyi şey ister güzel şeyler düşünürseniz cevabı aynen öyle gelir ama hep korku ve kuşkuyla yaşarsanız  aynen bunları da çağırırsınız.

Trafik kazasından korkan insanlar hep kazaya uğrarlar. Eğer siz korkuyla yola çıkar ve hep bunu beyninizde kurgulayıp etrafa negatif enerji yayarsanız mutlaka şoföre kaza yaptırırsınız ama arabayı siz  kullanıyorsanız  ve böyle korkularınız varsa eğer sakın araba kullanmayın… Çocuğuna aşırı korumalı ana ve babalarının çocuklarına hep bir şeyler olur yani biri bir taş atsa bile gelir sizin çocuğunuzun kafasını bulur o zaman siz şunu düşünürsünüz –onu kollayıp korumasam hep başına olumsuz şeyler geliyor – Neden acaba ?  Bu tıpkı yumurtamı tavuktan çıkar yoksa tavuk mu’yu andırmıyor mu? 


Öyle mutsuz bir toplum olduk ki birbirimize günaydın diyemiyoruz, bir araya geldiğimizde hep olumsuz olaylar konuşuyoruz, biri bize nasılsın dese iyiyim demeye korkar olduk, işler nasıl deseler, derhal şikayet etmeye ve her şeyin kötü ve daha da  kötüye gittiğini söylüyoruz, hastalıklarımızdan ve ölümlerden bahsediyoruz  yani dostlarla da  sohbetin güzelliği , keyfi kalmadı.Hep para olmadığından yakınıyoruz sanki bunu soran bizden para isteyecekmiş gibi.Aynen devam edin, neyi YOK diyorsanız, onu YOK etmeye devam edin, sürekli şikayet edip etrafa olumsuz ve zavallı görünerek her şeyin bereketini kaçırın, ayrıcada bu kadar mızırdanma sonunda  dostlarınızı da kaçırdığınızı fark edeceksiniz. Hep hastayım diyen insanlar mutlaka hasta olurlar beyin şartlanmaya görsün hangi hastalıktan korkup ,çağırıyorsanız size onu getirir. 
Sürekli param yok deyen insanlar paralarının bereketini öyle kaçırırlar ki bir gün gelir birde bakarlar gerçekten paraları bitmiş ama bu bitiş  ani çıkan hesapta olmayan  mecburi harcamalarda olabilir, sağlığa harcanması gereken miktarlar da olabilir.Allah zaten verilen nimetlere şükretmesini bilmeyen kullarından bu nimetleri bir müddet sonra almaya başlar.Çevrenize bakın örneklerini çok göreceksiniz.Gelin bundan sonra Nasılsın diyenlere ÇOK İYİYİM  ÇOK ŞÜKÜR demekle işe başlayın

1 yorum:

  1. Leyla hanım çok güzel ve faydalı bir yazı. Bana da bir şeyleri hatırlattı bundan sonra daha dikkat edecegim :)

    YanıtlaSil