15 Kasım 2016 Salı

Pin Kodu ve Kader...


Bir süredir Dougles Forbes’un İnsanın, Kaderin ve İlişkilerin Pin Kodu adlı kitaplarını inceliyorum. Forbes, uzun yıllar süren araştırmalarna ve 25.000 kişi üzerinde yaptığı incelemeye dayanan bu sistemin %95-100 doğru sonuçlar verdiğini iddia ediyor.

Matematik ve analiz sever bir insan olmama rağmen anlatımını biraz karmaşık, anlaşılması güç bulduğum Forbes’un bana göre en büyük eksiği 11 ve 22 insanlarını (1+1) 2 ve (2+2) 4 karakterlerine indirgemesi. Bildiğiniz gibi bu sayılar numerolojide özel sayılardır.

Bir 11 insanı olarak doğum tarihimin karekterim, sezgi gücüm, kısmetim ve kaderim üzerinde etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Hayatımda bir çok mucizeye tanık olmamın, şükürler olsun ki dualarımda sonuca oldukça kolay ulaşmamın, haberci rüyalarımın, iniş-çıkışlarla dolu yaşamımın ve genç denebilecek bir yaşta, bir çok insanın bir ömür çalışarak elde edebildiği şeylere (kimsenin desteği olmadan, büyük tesadüflerle!) sahip olabilmemin nedenlerinden biri 11 Mayıs tarihinde doğmam sanıyorum. 

Bu bakımında 11 ve 22 sayılarının mod 9 a göre 2 ve 4’e dönüştürülmediği çalışmalar bana göre daha isabetli sonuçlar veriyor.

Biz yine de yanılma payının max. % 5 olduğu savunulan bu çalışmaya bir göz gezdirelim. Daha sonraki günlerde kader ve ilişki pin kodları hakkında -ki benim en beğendiğim çalışmalar- size örnekler vereceğim.

İşte İndigo Dergisi’nde yayınlanan pin kodu ile ilgili çalışmanın bir özeti :


Yaradan’ın sistemi öyle özenle işlemiş ki bizi, hepimiz tek, biricik, özel bir sanat eseri olmuşuz. Ve dünya nüfusu ne kadar artsa da, biz hep özel kalacağız.

Her insan özeldir, tektir, biriciktir. Tüm bu genellemeleri ve kategorileri birleştirirsek, sonuç yine insanın özel ve tek olduğu gerçeğine çıkar. Her insanın doğum tarihinin, kan grubunun, isminin hatta geçmiş karmalarının ve potansiyel geleceğinin birleşiminden oluşan, özgür iradenin yansımasıyla değişme ve gelişme eğiliminde, canlı bir barkodu vardır. Doğum tarihiniz, isminiz, kan grubunuz aynı olan bir insanla bile karmalarınız, dış görünüşünüz, tekamül hızınız yönünden ayrışırsınız.
Numeroloji bilimine göre Dünya rakamlar üzerine kurulmuştur.
Örneğin son yıllarda çok gündemde olan Kuran-ı Kerim’in içindeki gizli matematiksel şifrelerin çözülmesi hepimizi hayretler içinde bıraktı değil mi? Ama biz bu yazıda numerolojinin karakter ve kaderlerimizle bağlantısını, doğum tarihimiz üzerinden inceleyeceğiz. Yüz yıllardır numeroloji ilimi ile uğraşanlar rakamlarla insan karakteri ve kaderi arasında bir bağlantı kurmaya çalışmıştır. Rakamların anlattıkları ile ilgili sayısız araştırma var tabii ki. Hepsinin ortak noktalarını buluşturduğuna inandığım, 30 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Douglas Forbes’un “Kaderin Pin Kodu” ve “İlişkilerin Pin Konu”  adlı eserlerini kaynak olarak kullanacağız. 

Forbesa göre bir analiz yapabilmemiz için, öncelikle doğum tarihimizle 9 haneli bir tablo oluşturmamızı gerekiyor. Örneğin kullanacağımız doğum tarihi 11.02.1980 olsun.
Tablonun:

1.   hanesi Karakter hanesidir. Doğum günümüzün rakamları toplanarak elde edilir. Yani incelediğimiz doğum tarihinin karakter hanesi 1+1=2 dir. Eğer toplam 9 dan büyük bir rakam ise, tek haneye indirene kadar toplanır. Örneğin 28 ise toplamı 2+8=10 ve sonuç 1+0=1 olur.

2.   hane sosyal bilinçlilik hanesidir. Doğum ayınızın rakamıdır. Yani 2.

3.   hane küresel bilinçlilik hanesidir. Doğum yılımızın rakamları toplamından elde edilir. 1980=1+9+8+0= 18= 1+8= 9 dur.

4.   hane yaşam döngüsü hanesidir. İlk üç hanenin toplamından elde edilir. Yani 2+2+9= 13= 1+3= 4

5.   hane yaşam dersi hanesidir. 1. hane ile 4. haneyi toplarız. Yani 2+4=6

6.   hane içsel benlik hanesidir. 1. ve 2. haneler toplanır. 2+2=4

7.   hane içsel çocuk hanesidir. 2. ve 3 haneler toplanır. 2+9= 11= 1+1=2


8.   hane ruh duygusu hanesidir. 6. ve 7. haneler toplanır. 4+2=6

9.   hane yaşam duyusudur. Tüm hanelerin toplamıdır. 2+2+9+4+6+4+2+6= 35= 3+5=8

Bir tablo oluşturursak, 11.02.1980 doğum tarihinin pin kodu şöyledir:
2  2  9  4  6
4   2
6
Yaşam duyusu = 8
Her hanedeki rakamların anlamlarını tek tek inceleyebilmemiz bu özet yazıda mümkün olmadığı için rakamların genel potansiyellerini vererek, özellikle karakter hanesini tanımlayabiliriz.
Karakter hanesinde 1 rakamı olanlar:
Güçlü yanları: Yaratıcı, lider, konuşkan, uçucu, parlak, dokunsal, neşeli, gururlu, kendine güvenen ve kendinden emin, ilgili.
Zayıf yanları: Depresif, yüksek sesli, alıngan, hoşgörüsüz, huysuz, kendine güvensiz, tembel değişken, saldırgan, ağzında geveleyerek konuşan, bencil.

Karakter hanesinde 2 rakamı olanlar:
Güçlü yanları: Besleyici, özenli, sessiz, gözlemci, soğuk ve etkileyici, utangaç, evcimen, sakin, ağzı sıkı, ağırbaşlı.
Zayıf yanları: Duygusal, hassas, ağlamaklı, savunmacı, içine kapanık, aşırı koruyucu, sinirli, mantıksız, hüzünlü, somurtkan, değişken

Karakter hanesinde 3 rakamı olanlar:
Güçlü yanları: Organize, bağımsız, adanmış, dindar, iyimser, samimi, neşeli, canlı, dürüst, tutkulu, ciddi, hayvan sever.
Zayıf yanları: Acımasız, fanatik, küstah, davranış sorunu olabilen, somurtkan, küskün, ilgisiz, kayıtsız, askeri düzende, hoppa, yanlış yönlendirilebilen, düşmanca davranan.

Karakter hanesinde 4 rakamı olanlar:
Güçlü Yanları: Esrarengiz, devrimsel, amaca yönelik, zeki, sıra dışı, ileri görüşlü, farklı, temkinli, heyecanlandırıcı, cesaretlendirici, bireysel, sadık, adil.
Zayıf yanları: Gizleme eğiliminde, muammalı, tuhaf, şaşırtıcı konuşmalar yapan, göreneklere uymayan, kindar, kolay heyecanlanan, patavatsız, ön yargılı, önceden tahmin edilemez, hilekar, sabit, yalancı.

Karakter hanesinde 5 rakamı olanlar:
Güçlü yanları: Nazik, mizahi, analitik, dışa dönük, konuşkan, esnek, mantıklı, sonuç odaklı, değişimden hoşlanan.
Zayıf yanları: Asi, yerinde duramayan, eleştiren, itiraz eden, keskin dilli, havai, gerilimli, zor, karşıt fikirli, sinirli.

Karakter hanesinde 6 rakamı olanlar:
Güçlü yanları: Dost canlısı, sevecen, romantik, çekici, tutkulu, tensel uyumlu, uzlaştırıcı, sakin.
Zayıf yanları: Kıskanç, cimri, aşırı duygusal, talepkar, kendisiyle ilgili, ölçüsüz, hesapçı, hayalperest, içine kapanık, uyumsuz

Karakter hanesinde 7 rakamı olanlar:
Güçlü yanları: ılımlı, sessiz, adanmış, sanat tutkunu, tarafsız, kararlı, güvenilir, seçkin, meraklı, idealist.
Zayıf yanları: intikamcı, münzevi, soğuk, duygusal, radikal, değişken, endişeli, ifadesiz, saldırgan, kontrol etme takıntısı olan, utangaç

Karakter hanesinde 8 olanlar:
Güçlü yanları: Dengeli, sabırlı, destekleyici, sorumluluk sahibi, ciddi, deneyimli, soğukkanlı, çalışkan, güvenlik duygusundan hoşlanan, akıllı, dünyevi.
Zayıf yanları: Güvensiz, telaşlı, gergin, takıntılı, duygularını gizleyen, hesapçı, buyurgan, dalavereci, sabit, kendini kurban hisseden ya da kurban rolü oynamayı seven.

Karakter hanesinde 9 rakamı olanlar:
Güçlü yanları: Çocuksu, sanatkar, zeki, masum, hassas, kararlı, bağışlayıcı, dürüst, saf, benzersiz.
Zayıf yanları: Tutarsız, aklı karışık, budala, düşünmeden hareket eden, unutkan, kibirli, güvensiz, inatçı, sabırsız.

Not: Doğum günü 8 olan insanla, doğum günü 17 olan insanın karakter haneleri 8 olacaktır. Ama 17 olan insan 1 ve 7 den de özellikler alarak 8 de tamamlanmış olacağı için diğer rakamları da gözden geçirmekte fayda var. Ayrıca 11 ve 22 sayılarının özel sayılar olduğuna Forbes değinmemiş ama Lee Carroll gibi birçok numerolog bu sayıların özel olduğu kanısındadır.


Yolunuz aydın olsun…

Lena





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder