10 Kasım 2016 Perşembe

Güzellik Duaları


Hepinizin artık çok iyi bildiği üzere güzellik bir bütündür. İlk bakışta çok güzel bulduğumuz bir insanı tanıdıkça itici bulmaya başlamamızın da nedenlerinden biri budur. Tam tersinden de söz etmek mümkün. Kişinin ruhunun güzelliği ve  iç huzuru davranışlarına, yüzüne ve bedenine yansır. Bu nedenle ilk adım kendimiz ve çevremizle barışık olmak, manevi yönden arınmak olmalıdır. Kızgınlık, öfke, affetmeme  ve nefret gibi olumsuz duygular vücudun doğal işleyişini bozarak hücre yıkımına, erken yaşlanmaya ve hatta hastalıklara neden olur. Güleryüzlü ve pozitif insanlar olduklarından daha güzel görünür ve çevreleri tarafından daha çok sevilirler.

Bunun dışında temiz ve her zaman bakımlı olmak kendimize duyduğumuz saygının bir göstergesidir. Kendisine saygı duymayan, kendini beğenmeyen, sevmeyen bir insanın başka insanları sevmesi mümkün olmayacağı gibi başkaları tarafından sevilmesi de zordur. Kuaföre, güzellik merkezlerine koşmadan önce kişinin ruhunu güzelleştirmek, tamir etmek adına öncelikle manevi yönünü yükselmeye çalışması, meditasyon gibi tekniklerle içe yönelmesi, gerekli durumlarda psikiyatrik,  psikolojik destek alması elzemdir. Yine spor yapmak da vücudun mutluluk hormonu salgılamasına neden olduğundan güzelleşmenin olmazsa olmazlarındandır.

Bunların yanı sıra aşağıdaki duaların da çok yararını göreceğinize eminim. Sağlıklı bir ruhunuz, nurlu, gülen bir yüzünüz olsun, yolunuz aydın olsun…

“Lillezîne ahsenûl husnâ ve zîyâdeh, ve lâ yerheku vucûhehum katerun ve lâ zilleh, ulâike ashâbul cenneh, hum fîhâ hâlidûn” Yunus Suresi 26. Ayet ;Onlar için Ahsenül hüsna (Allah'ın Zat'ına ulaşmak) ve ziyadesi (daha fazlası, Allah'ın cemalini görmek) vardır. Onların yüzlerini bir keder kaplamaz ve bir zillet (küçük düşme, hakirlik) yoktur. İşte onlar, cennet halkıdır. Onlar, orada devamlı kalanlardır.

Her sabah kalktığınızda okuyun ve amin der gibi iki elinizi yüzünüze sürün. Aynaya bakın..Yüzünüzde sivilce, yara izi, çil vs varsa onları da iyileştirir. Size hasetle bakanların, nazar edenlerin o olumsuz negatif etkilerini kendilerine çevirir.


 Yer yüzünde ne kadar kadın ve erkek varsa hepsinin kalbini kendine çekmek için  her sabah 3 kere aşağıdaki dua okunur. Şaşılacak kadar olumlu etkilerini görmek mümkündür. Bu duadan önce abdest alınmalı ve dua yalnız olduğunuz,  temiz bir ortamda, temiz giysilerle yapılmalıdır.

“Bismillahirrahmanirrahim . Bismillahil azizil muteze bi uluvve izzehi azizen ve küllü azizin bi izzetillah ya’tezzune ya azizü teazzeztü bi izzetike fe meni’tezze bi izzetike fehüve azizün la zülle badehü ve menitezze biduni izzetike fe hüve zel’ilün innellahe kaviyyün aziz ve innehü le kitabün azizün ve yansurekallahu narsan aziza lekad caeküm resulün min enfusiküm azizün yuhıbbınehüm ve yuhısebınehü allahümme e’izzeni fiy uyuni halkıke ve ekrimni beynehüm ve lekad kerremna beni ademe ve innehü le kuranün kerim fiy kitabin meknun la yemessehu illal mutahharun tenzilün min rabbil alemin ve elkaytü aleyke muhabbeten minni ve litusne’a ala ayni iz temşi uhtike fetekulu hel uddulüküm ala men yekfuluhü ferecaneke ila ümmüke key tekarre aynuha ve la tahzene fekatelte nefsen fe neccannake minel gammi ve fetannake fetunen asallahu en yecale beyneküm ve beynel lezine adeytüm minhüm meveddetüm vallahu kadir vallahu gafurun rahim allahümme elif beyni ve beynel halaiki küllühüm ecmain kema ellefte beyne ademe ve Havva ve kema ellefte beyne İbrahim aleyhisselam ve sara ve hacer ve kema ellefte beyne musa ve turi sina ve kema ellefte beyne seyyidina muhammedin sallallahu aleyhi ve sellem ve beyne alihi radıallahu anhüm ve ümmetihi rahimehümüllahu ve kema ellefte beyne Yusuf ve züleyha kad şeğefeha hübb ben inna leneraha fiy delalin mubin kalu tallahi tefteu tezkürü yusufe hattakune harazen ev tekune minel halikine ya temhısa ya temhısa ya meştaba ya betraşisa ya şelihusa ya meslehusa ya samedü kafiyen ahiyyen şerahiyyen azuniya asbavutin ali şeddayi ya mücliye azimil umuri la ilahe illa hüvel hayyul kayyum allahümme elkıl ülfete veş şefkate vel muhabbete fiy kulubi beni ademe ve benatı Havva ecmain hasseten (özellikle muhabbeti istenenin adı söylenecek) kalbe ehaztü ve akadtü cevarihanu bihakkı şehidallahu ve kul huvallahu ve hasbiyallahu ela inne hizbullahi hümül galibun ve sallallahu ala seyyidina muhammedil nebiyyil ümmiyi ve ala alihi ve sahbihi ve selemle teslimen kesiren ila yevmiddin velhamdülillahi rabbil alemin”

Euzubesmele çekilir ve ardından Hz. Peygamberin dualara başlarken okuduğu şu kısa cümle söylenir: “Süphane rabbiyel aliyyil alel vehhab” Bu sözden sonra on iki esmanın okumasına geçmeden evvel bir defa Fatiha suresi okunur. Ardından şu 12 esmanın her biri 3’er defa okunur.

·         El-Musavvir ( 3 defa okunur )
·         El-Latif ( 3 defa okunur )
·         El-Mucib ( 3 defa okunur )
·         El-Vedud ( 3 defa okunur )
·         El-Hamid ( 3 defa okunur )
·         El-Kadir ( 3 defa okunur )
·         El-Muktedir ( 3 defa okunur )
·         El-Batın ( 3 defa okunur )
·         En-Nur ( 3 defa okunur )
·         Er-Reşid ( 3 defa okunur )
·         El-Azim ( 3 defa okunur )
·         Er-Rahman ( 3 defa okunur )
Esmaların sırası bozulmamalıdır. Esmaların okunması bittikten sonra yine bir defa Fatiha suresi okunur. Yani Fatiha surelerinden biri esmalardan önce biri esmalardan sonra okunacaktır. Dua bittiği zaman eller yüze sürülecek ve  “amin” denilecektir. Bu duayı en az bir hafta boyunca okumalısınız. Dilerseniz her gün de yapabileceğiniz, etkili bir güzellik kürüdür.


13 yorum:

  1. sevgiler Lena hanım sitenizi çok beğendim hepimize hayırlı olsun merakla takip ediyorum ; muhabbeti istenilen yere kendi adımız mı söylenecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) kendi adımızı değil kalbini çekmek istediğimiz kişinin adını söylüyoruz.
      Sevgiler,

      Sil
  2. Bismillahil azizil diye başlayan dua gece okunur mu ve büyü müdür

    YanıtlaSil
  3. tek bir kişi için değil de herkesin güzel bulması için (muhabbeti istenen) yazan yerde ne demeliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. istenen kişinin adı ve annesinin adı söylenir. "Ali ibni Fatma" gibi...

      Sil
    2. sevdiğim biri yok genel olarak insanlar tarafından güzel görünmek istiyorum

      Sil
    3. o satırı tamamen çıkartarak okuyabilirsiniz

      Sil
  4. Bu duanın Türkçe anlamı yokmu yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  5. Bu duanın Türkçe okunuşu anlamı yokmu yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  6. Lena Hanim bu duayi tecrube edenler var mi ben esmalardan cok fayda gordum ama bu duayi hergun okumama ragmen karsi tarafi hic etkileyemedim 1 aydir bir kere karsima ciksin bir kere arasin diye dua ediyorm.hersey 4 4luktu bir anda benddn nefret etti sogudu bir anda sogukluk gir Allah rizasi icin bir sey soyleyin

    YanıtlaSil
  7. Lena hanım annesinin adını bilmiyorum öyle olur mu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anne ismi bilinmiyorsa Havva kullanılır.

      Sil