2 Temmuz 2017 Pazar

Nafile Namazlar : Pazar Günü Namazı


Ebu Hürryre r.a,  Resulüllah S.A.V efendimizin  şöyle buyurduğunu anlatmıştır :

“Evinden cıktığın zaman iki rekât namaz kıl; bunlar seni kötü çıkıştan korur. Evine girdiğin zaman dahi iki rekât namaz kıl; bunlar da seni kötü girişten korur.”

Bir kimse, zevalden sonra dört rekat namazı; Kur'an'ını güzel okuyarak, rükûunu ve secdelerini güzel ederek kılarsa, kendisi ile birlikte yetmiş bin melek namaz kılar. Bu melekler, geceye kadar o kimsenin günahlarının bağışlanmasını Yüce Allah'tan dilerler.
Resulüllah S.A.V efendimiz, zeval (öğle) vaktinden sonra, dört rekât namaz kılmayı hiç bırakmazdı. Bu namazlarda, kıraati uzun okur, namazı uzatırdı. Şöyle buyurdu;
“Bu saatte sema kapıları açılır. Onun için bu saatte amelimin yükselmesini isterim.”
 Aradan biri şöyle sordu: “Ya Resulullah, bu dört rekat namaz arasında İki rekâtta bir selâm verilir mi?”
Resulüllah S.A.V efendimiz söyle buyurdu:” Bu dört rekât namaz içinde iki rekâtta bir selâm verilmez.”
Resulüllah S.A.V efendimiz şöyle buyurur : “İkindi namazından evvel dört rekât namaz kılana Allah rahmetine nail eylesin.”
*******************
Pazar Günü Namazı
Ebu Hüreyre r.a.,  Resulullah S.A.V efendimizin şöyle buyurduğunu anlattı:
“Bir kimse, pazar günü dört rekât namaz kılarsa, Allah’u Teala onun için her rekât namaz için bin namaz sevabı yazar.Sonra Allah-ü Teâla onun için cennette pek güzel kokulu miskten bir şehir ihsan eder. Bu namazı kılan kimse, her rekâtında Fatiha suresinden sonra bir kere Amenerresulü (Bakara suresinin 285. ve 286. âyetlerini) okur.”
Hazret-i Ali r.a. de Resulullah S.A.V efendimizin şöyle buyurduğunu anlattı :
“Pazar günü, çokça namaz kılmak sureti ile, Yüce Allah'ı birleyiniz. Çünkü, Yüce Allah birdir; ortağı yoktur.
Bir kimse, pazar günü, öğlen namazından sonra dört rekât namaz kılar, Yüce Allah'tan her ne dilerse, Yüce Allah onun bütün dileklerini yerine getirir. Hıristiyanların yaptığı şeylerden dahi Allah-u Teâlâ onu korur. Bu namazı şöyle kılar:
Birinci rekatta: Fatiha suresi ile Secde suresini okur. (32. sure) ikinci rekatta: Fatiha suresi ile Mülk suresini okur. (67. sure) Bundan sonra teşehhüde oturur ve selâm verip namazdan çıkar. Bundan sonra kalkar iki rekat daha kılar. Bu iki rekatta; Fatiha suresi İle Cuma suresini okur. (62. suredir.)”



Hacet Çalışmaları, Bolluk&Bereket ÇalışmalarımızŞifa Çalışmalarımız, spritüel danışmanlık, doğum kodu Esmalarınız, açık günler, kısmet açma, iş bulma, başarı&terfi, evlilik, alım-satım işleri, ikili ilişkilerle ilgili sorunlarınız için  iletişim : lenayla@outlook.com
iletişim : lenayla@outlook.com

2 yorum:

  1. Allah razı olsun Lena abla sayende çok şey öğrendim

    YanıtlaSil
  2. Sizden de razı olsun, sevgiler...

    YanıtlaSil