21 Ocak 2017 Cumartesi

Bilinçaltı Sırları : Zenginlik Bilinci


Bir çoğumuzun, para ile ilgili bazı negatif çekirdek inançları vardır. Bu negatif inançlar, para tesadüf eseri bize gelse de, bir şekilde parayı kendimizden uzaklaştırmamıza yol açarlar. Örneğin, Piyango, Loto ya da miras gibi yerlerden ciddi paralar kazanan ama zenginlik bilincine sahip olmayan insanların hepsi, çok kısa bir sürede bu parayı tamamen bitirerek, başladıkları noktadan daha fakir bir hale gelmektediler. Oysa ki bu para zenginlik bilincine sahip kişilere çıktığında, doğru değerlendirilerek artması sağlanmaktadır.

Yine zenginlik bilinci olmayanlarımız hayatı, (Bilinçaltından gelen uyarılar ile) farkında olmadan zorlaştırmaktadır. Peki bunu yaptığımızı nasıl anlayabiliriz?

--Bazı insanların hak etmedikleri kadar kolay ve çok kazandıklarını düşünüyor muyuz?
--Ya da aslında çok beceriksiz olduğu halde bazı insanların nasıl bolluk içinde yaşadıklarını düşünüyor ve farkında olmadan kızıyor muyuz?

Kızmanız bir şeyi değiştirmez. Sizin fakirlik bilinciniz var! Parayı, zenginliği itiyorsunuz!

"Zenginlik bilinci" ni anlamadan önce neden "Fakirlik bilinci" kazandığımıza bir bakalım.
Tüm çocukluğumuz ve gençliğiniz boyunca "Çok laf yalansız, çok mal haramsız olmaz" lafını işittiniz mi?

Ya da, Zengin birini görünce, arkasından insanların kötü laflar ettiğini.
"Para delikanlıyı bozar" lafını
Bunlar gibi binlerce negatif algı yaratacak sözler ve aileden aldığımız bazı inançlar ile günümüze geldik.

Farkında olmadan bir çok zaman parayı kendimizden ittik, parayı ve zenginliği, dürüstlüğün ve mertliğin önünde engel olarak gördük.

Tüm bunları aslında biz yapmadık. Bize diretilen ya da empoze edilen algılar ile, para ile ilgili bir çok şeyi iter, zenginliğin mutsuzluk getirdiğini düşünür hale geldik mi?

"Para mutluluk getirmiyor" lafına eminim katılıyorsunuzdur. Ben de katılıyorum. "Para tek başına mutlu edemez!" ancak, parasız da mutluluk olmuyor. Bir insan çocuğunun istediği oyuncağı alamıyor ise, başta beslenme, çocuğun masraflarında kesintiye gidiyorsa, mutlu olabilir mi?

Ülkemizde her iki evlilikten birisi, boşanma ile sonuçlanıyor. Ve bu boşanma ile sonuçlanan evliliklerin %95 inde yeteri kadar kazanç olmaması en önemli etken olduğunu söylersem, hala "Para mutluluk getirmiyor" diyebilir misiniz? Para mutluluk getirmiyor olabilir ama, parasızlığın mutsuzluk getirdiği ortada...

Zenginlik bilincinde ise, paraya ve güce bakış farklıdır. Bilinenin aksine para amaç olmaktan çıkar, başarının doğal getirisi olduğundan, sürece bakışınız değişecek, parayı itmeyecek ve istediğiniz gibi çekebileceksiniz.

Peki bu gidişatı değiştirebilir miyiz? ? Yoksa bu kaderimiz diyerek rıza göstermeye devam mı edeceğiz?
Bu size kalmış…

İsterseniz bu negatif çekirdek inançlarınızı, pozitifleri ile değiştirerek, daha başarılı, daha huzurlu, daha kolay kazanan ve daha mutlu bir insan olabilirsiniz. Değişime direnmediğiniz sürece (ki bunun da aşılma yöntemleri var) hala bir umut var demektir…






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder