8 Ocak 2017 Pazar

Dileklerin Gerçek Olması İçin


Güven :
En önemli konulardan birinin güven olduğunu düşünüyorum. Önce Allah’a sonra kendinize sonra da eğer çalışma için bir danışmandan yardım istemişseniz ona güvenmelisiniz. Bunlardan biri eksikse iyi sonuçlar alamama ihtimaliniz yüksektir. İnancınız tamsa Allah’a, onun sizin için en hayırlısını vereceğine inanıyor olmalısınız.  Örneğin, siz elma diye tutturmuşken o size armut gönderiyorsa derdinizin çaresi armut olduğu içindir. Ya da hiç vermiyorsa bunun da mutlaka size bir hayrı vardır.
Kendinize güvenmeniz gerekir neyi nasıl isteyeceğinizi bildiğinizden emin olmalısınız. Kulaktan dolma bilgilerle yola çıkmayın. Burada yapılan en büyük hatalardan biri internet sitelerinde dolaşıp birçoğu bilgisiz insanlarca oradan buradan toplanmış ve sorumsuzca paylaşılmış duaları, davetleri, hatta büyüleri yapmaya kalkışmaktır! Başınıza iş açarsınız söylemiş olayım.

Anlamını bilmediğiniz, kaynağından emin olmadığınız ne Arapça ne de başka bir dildeki cümleyi tekrar bile etmeyin. Yanlışlıkla bazı ruhanileri davet edebilirsiniz ki bu davete icabet edenler genelde pek size hayrı dokunacak kimseler değildir. Nasıl yeni bir şehre ya da ülkeye gittiğinizde ilk aklınıza gelen, korktuğunuz şey,  yankesici, dolandırıcı, serseri vb kimselerle karşılaşmaksa bu da aynı öyle bir durumdur. Kendi işinde gücünde olan şehrin valisinin ya da ülkenin Başbakan’ının sizi karşılamayacağını bilirsiniz değil mi?


Size yardım etmesi için bir danışana başvurduysanız bu güvenebileceğiniz biri olmalıdır. Güvenmiyorsanız kimseyle yola çıkmayın. Ama şunu da unutmayın kalbinizi temizlemeden, insanlara güvenmeden hiçbir şey yapamazsınız. Güvenebileceğiniz insanları bulmak, birine güvenip güvenemeyeceğinizi anlamak aslında hiç zor değildir. İyi bir gözlemci olup analiz etmeye, insanların satır aralarını okumaya çalışın.

Ne İstediğini Bilmek, Kararlı Olmak:
Ne istediğini bilmeyen insanlar nereye gideceğini bilmeyen yolcu, rotası belli olmayan gemi gibidirler. Hiçbir yere varamazlar. Bazen bana değişim için gelen, özellikle de genç yaşlardaki arkadaşlar, birkaç mail sonra “değişimi boşverelim de eski sevgilim bana nasıl döner siz onu söyleyin” diyebiliyorlar :) İstediğiniz şeyle ihtiyacınız olan şeyin çakışmamasına dikkat etmelisiniz.

Bir şeyi gerçekten isteyip istemediğinizi  anlamak istiyorsanız, ne kadar bir bedele katlanabileceğinizi düşünün.  Maddi ve manevi olarak bu iş için ortaya ne koyabilirim? “Vaktimi, naktimi bu uğurda harcayamam diyorsanız, uykumdan feragat edemem, her gece 1000 tane dua okuyamam (dizilerim var onları seyretmek isterim), erken kalkamam, aç kalamam, su içemem, yola gidemem, yola gelemem vs” diyorsanız hedefe ulaşma konusunda kararlı olduğunuzu hatta bir hedefiniz olduğunu bile söylemek mümkün değildir. İki dizi, üç telefon görüşmesi, facebook, instagram paylaşımı arasına sıkıştırılan duadan, alelacele yapılan hiçbir işten hayır gelmez, vazgeçin.  “No pain no gain” derler bilirsiniz, bazı dünyevi zevklerden uzak kalmak sizi öldürmez aksine çok iyi gelir.

Sabır :
En büyük eksikliklerden biri de bu sanırım. Çok şükür çalıştığım hiçbir danışanım sabırsız değil, Allah’ın sevgili kuluyum sanırım nerede inançlı, kültürlü, zeki, temiz kalpli insanlar var bana gönderiyor. Onlarca insan içinden birbirimizi seçip yolumuza devam ediyoruz. Elbette bana yazdığı ilk maile yarım koca saat (!) yanıt alamadığı için “cevap vercek misiniz vermiycek misiniz” şeklinde ikinci bir mail gönderen ilginç arkadaşlarımız da olmuyor değil ! Kendilerine öncelikle sabır çalışması yapmamızı önerdiğimde yok olduklarından onlarla çalışmıyoruz zaten :)

Sabretmek bir çalışmanın olmazsa olmazlarındandır. Israrla isteğinizi sürdürün, dualarınızdan vazgeçmeyin. Olmayacak diye sakın ama sakın vazgeçmeyin. İstediğiniz yerine size başka bir şey sunulmuşsa da bunda bir hayır arayın, şükrederek onu kabul edin. Her oluşun bir nedeni vardır. Her şeyin de bir zamanı… Bize düşen isyan etmeden, sabır ve sükunetle, kayıtsız bir teslim oluşla ibadetlerimize devam etmek, Allah’tan hayırlısını istemektir. Yıllar önce gerçekleşmediği için çok üzüldüğünüz bir süre sonra şartlar değiştiğindeyse “iyi ki olmamış” dediğiniz bir şeyler mutlaka vardır, zihninizi yoklayın.

Nasıl bir bebeğin doğması için 9 aya ihtiyaç varsa, bu süreden önce doğmasının sakıncaları varsa, dileklerimizin de gerçekleşmesi için belli bir sürenin tamamlanması gerekir. Kaldı ki bu durum bizi Rabbimize yaklaştırır, kalbimizi yumuşatır, ibadet etmenin verdiği huzuru keşfetmemizi sağlar ki bizim için gayet olumlu ve hayırlı bir süreçtir.

Sadaka&Şükür :
Aslında başlı başına bir yazı konusu şükür… Ben burada sadece dileklerimizin gerçekleşmesine katkısından söz etmekle yetineceğim.

Tegabun Suresi 17. Ayette şöyle buyruluyor:

إِن تُقْرِضُوا اللَّهَ قَرْضًا حَسَنًا يُضَاعِفْهُ لَكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ وَاللَّهُ شَكُورٌ حَلِيمٌ

İn tukridûllâhe kardan hasenen yudâıfhu lekum ve yagfir lekum, vallâhu şekûrun halîm(halîmun).
Eğer Allah’a güzel bir borç verirseniz, onu size kat kat arttırarak öder ve sizi mağfiret eder. Ve Allah; Şekur’dur (şükredilendir, şükrün karşılığını verendir), Halîm’dir.

Burada Allah’a borç vermek ihtiyacı olan birine karşılık beklemeden borç, sadaka vermek anlamında ki kat kat karşılığının verileceği söyleniyor. Allah Şekur’dur, şükrün karşılığını verendir. Yani sahip olduğumuz şeyler için şükretmemizin bile bir karşılığı var! Yaradan’ın insana merhameti ne kadar sonsuz değil mi ? Ne zaman bu ayeti okusam gözlerim doluyor bu yücelik karşısında…

Şükrün bir diğer faydası da beynin çekim gücüne etkisi. Artık çoğumuz olumlu şeyler düşünmenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Çünkü belki yüzlerce kez “aklımıza gelen” başımıza geldi. O yüzden olumlamalarla önce beynimizi ikna ediyoruz, …mış gibi yaparsak o şeyin gerçekleşeceğini, şu anda tam olarak doğru olmasa bile beynimizin onu çekeceğini biliyoruz. İşte tam bu noktada şükür etmenin ne kadar gerekli olduğu ortaya çıkıyor. Genelde sahip olduğumuz şeyler için şükrederiz değil mi ? Sahipmişiz gibi şükredersek isteklerimizi yaşantımıza çekiyoruz. Bilinçaltımız sahip olduğumuz şeyler için şükrettiğimizi öğrendiğinden, şükrettiğimiz şeyleri  gerçekleştirmek için harekete geçiyor.

Yolunuz aydın olsun...

Lena


Size en uygun çalışmaya karar vermek için kendinizi tanıtan bir maille aşağıdaki adrese yazabilir, avantajlı danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. 
lenayla@outlook.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder