2 Ağustos 2017 Çarşamba

Gezegen Saatleri


En çok soru gelen, yeni öğrenenlerin kabusu gezegen saatlerine bir göz atalım istedim. 

Her günün ve gecenin bir yönetici gezegeni vardır. Yönetici gezegen o günün ilk saatindeki gezegen olup bütün günü etkisi altına alır.

Örneğin “Salı sallar” deyimini duymuşsunuz hatta gerçekten de talihsiz şeyler yaşayıp siz de bu cümleyi kurmuşsunuzdur. Batıl bir inanç olduğunu düşünenler yanılır çünkü Salı gününün yönetici gezegeni Mars (Merih) olup en uğursuz iki gezegenden biridir.

Diğeri Cumartesi gününü yöneten Satürn(Zuhal)’dür, Mars kadar olmasa da pek hayırlı bir gezegen olduğu söylenemez, gecikmeler, uzayan bir türlü bitirilemeyen işler genelde bu gezegenle ilişkilidir.

İngilizce’de Saturday (Cumartesi-Satürn günü), Sunday (Pazar- Güneş günü), Monday (Moon-day, Pazartesi- Ay günü) anlamlarını hiç düşünmemiştiniz değil mi ? :) En azından bu üç günü kolay hatırlamanızı sağlar. 

Güneş, Venüs, Jüpiter ve Ay ise hayırlı amellerin yapılacağı hayırlı gezegenlerdir.

Her Pazartesi günü Ay Saatiyle başlar. Ay, Satürn, Jüpiter, Mars, Güneş, Venüs, Merkür, Ay, Satürn, Jüpiter, Mars, Güneş saati şeklinde bu döngü devam eder.

Pazartesi güneşin batmasıyla Salı gecesi Venüs’le başlar. Venüs, Merkür, Ay, Satürn, Jüpiter, Mars, Güneş, Venüs, Merkür, Ay, Satürn, Jüpiter şeklinde gider ve güneşin doğuşuyla Salı günü Mars’la başlar.

Aşağıdaki tabloda günler, geceler ve yönetici gezegenlerini görebilirsiniz. 

                         Gece            Gündüz
Pazartesi       Jüpiter           Ay (Kamer)
Salı                 Venüs             Mars (Merih)
Çarşamba     Satürn            Merkür (Utarid)
Perşembe     Güneş             Jüpiter (Müşteri)
Cuma             Ay                   Venüs (Zühre, Zöhre)
Cumartesi     Mars              Satürn (Zuhal)
Pazar              Merkür          Güneş (Şems)


Yaz aylarında günler uzun olduğundan gündüzleri her bir gezegen saati daha uzun olup geceleri gezegen saatleri daha kısadır. Kışın da bunun tam tersi olur.

Gezegen saatlerini takip etmenin en pratik yöntemi cep telefonunuza “Yıldız Saatleri” uygulamasını yüklemektir.











İleri tarihli okumalarınız içinse http://www.astrology.com.tr/planetary-hours.asp sitesinden faydalanabilirsiniz.

Tüm yapmanız gereken Country bölümünden "Turkey"i seçtikten sonra "City" yazan kutucuktan da yaşadığınız şehri seçip üzerinde "Calculate Planetary Hours" yazan mavi kutucuğa tıklamak. 
   


Doğum Kodunuza ve Burcunuza göre Esma Çalışması, Açık günler, Her  türlü spritüel danışmanlık, Kısmet açma,  evlilik, ikili ilişkilerle ilgili çalışmalarımız için  iletişim : lenayla@outlook.com

6 yorum:

  1. Benim anlamadığım kısım, hangi duayı hangi geseen saatinde okumamız gerektiğini nasıl bileceğiz?

    YanıtlaSil
  2. Öncelikle bilmemiz gereken Mars, Satürn ve Merkür saatlerinde okuma yapmayı tercih etmememiz gerektiği. Şifa için yapılacak okumalar kesinlikle Güneş saatinde yapılmalıdır. Kadınlar kendileriyle ilgili okuyacaklarsa Venüs ya da Ay saatini tercih etmeliler. Bir kadın bir erkeğin menfaatine bir okuma yapacaksa Jüpiter ya da Güneş saatinde yapmalıdır, erkekler de kendilerini ilgilendiren okumalar için bu iki gezegeni tercih etmeliler. Bir erkek bir kadınla ilgili okuma yapacaksa Venüs ve Ay saatlerinde yapmalıdır. Havass okumalarında genelde duanın hangi gezegen saatinde yapılacağı belirtilir. Esma okumalarında zaten her esmanın en etkili olduğu gezegen saati bellidir. Genel bir hacetiniz için okuma yapacaksanız Güneş, Venüs, Ay ya da Jüpiter gibi hayırlı bir saat seçmeniz iyi olur. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. İş için okunursa hangi saatte okunmalı

    YanıtlaSil
  4. Merhaba resmi dünya saatine göre bir sonraki gün,saat 00.00'da başlıyor.
    Ama bazı havas kaynaklarında bir sonraki günün, güneşin batışından itibaren başladığı söylenir. Biz hangisini baz alacağız?
    Bir bazı gezegen hesaplama metodlarında güneşin doğuşundan ve batışından 7 veya 10 dakika eksiltip artırıyorlar.
    Güya takvimdeki saatler geri veya ileri oluyormuş.
    Bu da kafamızı karıştırıyor.
    Aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  5. Merhaba resmi dünya saatine göre bir sonraki gün,saat 00.00'da başlıyor.
    Ama bazı havas kaynaklarında bir sonraki günün, güneşin batışından itibaren başladığı söylenir. Biz hangisini baz alacağız?
    Bir bazı gezegen hesaplama metodlarında güneşin doğuşundan ve batışından 7 veya 10 dakika eksiltip artırıyorlar.
    Güya takvimdeki saatler geri veya ileri oluyormuş.
    Bu da kafamızı karıştırıyor.
    Aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  6. Bir de şunu sormak istiyorum: Örneğin pazartesine ait bir esmayı hergün düzenli okumak istiyorum. Hergün ay saatinde mi okumalıyım?

    YanıtlaSil