6 Aralık 2016 Salı

İlişkilerin Sırat Köprüsü- Aldatmak


Günümüz ilişkilerinde en büyük problemlerinden biri ‘aldatmak’. Her ne kadar kusursuz bir ilişkiniz olduğunu düşünseniz bile aldatmaların birçoğunun mutlu evliliklerde yaşandığını biliyor muydunuz? İşte size yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan 35 ilginç aldatma gerçeği:
1. Yasak ilişkilerin %60’ında fazlası iş ortamında başlıyor.
2. Kadınlar duygusal tatmin için aldatmaya daha çok meyillilerken, erkeklerde bu durum cinsel motivasyondan kaynaklanıyor.
3. Aldatma, boşanmalardaki başta gelen sebep değil. Her ne kadar yasak ilişkiler evliliklere darbe vursa da, boşanmalarda başı çeken problem para oluyor.
4 .Aldatma olayı demogrofik olarak değişkenlik gösterse de, lise terk kişiler ve ilişkide karşı tarafa maddi olarak daha çok bağımlı kişiler aldatmaya meyilli oluyorlar.
5. Binghampton Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre aldatmanın genetik varyasyonla bir ilişkisi var. Aynı genetik varyasyonun alkol bağımlılığı, kumar ve korku filmlerinden hoşlanma gibi konularla da ilişkisi olduğu gözlendi.
6 .Her ne kadar çift terapisi çok yardımcı olsa da, aldatma nedeniyle darbe alan ilişkilerin düzelmesi yönünde bir zaman çizelgesi ya da iyileştirici bir etki mevcut değil. Bazı uzmanlar ihanete uğramış kişinin ilişkiyi her gün 15 dakika boyunca ve bu konuyu tamamen kapatana kadar tartışmasının faydalı olduğunu öneriyor.
7. Aldatma evliliğin bitmesi anlamına gelmiyor. Gelecekte altında yatan başka problemlerden dolayı ayrılsalar bile, aldatmanın meydana geldiği ilişkilerin %50’si kurtulmayı başarıyor.
8. Bir araştırma aldatan erkeklerin %56’sının mutlu bir evliliği olduğunu gösterdi. Kadınlarda bu oran ise %34.
9. Yasak ilişki sonrasında ilişkinin yeniden inşa döneminde bile, koca yasak ilişkisini özleyebilir. Erkek karısına aşık olsa ve evliliğini kurtarmak istese dahi, yasak ilişkisini tam olarak unutamayabilir. Erkek; diğer kadına ait eğlence, sorumluluğun olmaması gibi şeyleri özleyebilir.
10. Erkek karısını üzeceğini, hayatına etki edeceğini bile bile aldatmaya devam edebilir. Özellikle evde değer görmüyor, beğenilmediğini düşünüyor ve takdir görmüyorsa; bu kişisel değerleri yasak ilişkide bulduğu için aldatma galip gelecektir
11. İnsanlar ne söylerlerse söylesinler, eğer bir kişi aldatmaya meyilliyse bu eşinin suçu değil. İlişkileri veya evlilikleri ne kadar kötü olursa olsun, eğer bir kişi aldatıyorsa bunu bilinçli olarak tercih ettiği için yapıyor.
12. 2012’deki bir araştırmaya göre Amerikalı insanların %66’sı insanların eşlerini iş toplantılarında veya ticaret sergilerinde aldattığını düşünüyor.
Aldatma daha çok iş ortamlarında başlıyor
13. Washington Universitesi’nin araştırmasına göre eşlerini aldatan kadınların %46’sı ve erkeklerinde %62’si işte tanıştığı kişilerle aldatıyor.
14. İş seyahatleri aldatma için en uygun organizasyonlar olarak görülüyor. Erkeklerin üçte biri yani yaklaşık %36’sı ve kadınların %13’ü iş seyahatlerinde şeytana uyduğunu dile getiriyorlar. Aldatma genelde evliliğin en kırılgan olduğu 6. ile 9. yıllar arasında gerçekleşiyor.
15. Bir araştırmaya göre aldatan erkeklerin boşanmak isteyip istemedikleri sorulduğunda çoğunluk ‘hayır’ yanıtını verdi
16. Araştırmacılara göre boşanma olayı kabul edilir, açık bir şekilde ortaya çıktığında aldatma oranı yükseliyor
17. Ortalama erkeklerin %9’u ve kadınlarınsa %14’ü aldatıldıklarında intikam almak için aldatıyorlar.
18. InfelityAdvice.com sitesinin kurucusu Ruth Houston, Amerika’da 35-38 milyon arası insanın eşini aldattığını ve her 3 çiftten birinin ilişkisinin aldatma yüzünden zarar gördüğünü söyledi.
19. Aldatan kocaların %69’u önceden eşlerini aldatabileceklerine ihtimal vermediklerini söylediler
20. Aldatan erkekler çok nadir olarak itiraf ediyorlar. Sorulmadığı takdirde erkeklerin sadece %7’si aldattığını itiraf ediyor. Ortalama erkeklerin %68’i itiraf etmezken, aldatma olayı kadınların bulduğu somut kanıtlarla ortaya çıkmaktadır.
21. Amerika’da 23 eyalette aldatmak yasak olduğu halde yaptırımı çok sık görülmüyor. Cezası 10 dolardan hayat boyu hapis cezası arasında değişiyor.
22. Amerika’da insanların %81’i aldatmanın yanlış olduğunu düşünürken sevgilisini veya karısını aldatıp bunun yanlış olduğunu düşünenlerin sayısı %62.7
23. Yapılan bir araştırmada erkeklerin yalnızca %12’sinin metreslerini daha çekici bulduğu görüldü. Yani ankete katılan erkeklerin %88’i eşlerini metreslerine göre fiziksel olarak daha çekici buluyor.
24. Erkekler, yasak ilişki yaşadığı kadının karılarından farkı metreslerin kendilerini sevilen, arzulanan ve takdir edilen olarak görülmesi olduğunu söylüyor.
25. Uluslararası araştırmalar gösteriyor ki, arkadaşlık sitelerine kayıtlı kişilerin %30’unun sevgilisi veya eşi var.
26. Perfect Albi isimli Alman şirket 350 müşterisine eşlerini veya sevgililerini aldatmaları için sahte iş seyahati daveti yollamaktadır. Şirket, müşterilerine sahte hikayeler üreterek yardımcı olmaktadır.
27. Bekar erkeklerin evli kadınlarla ilişkileri olması durumuna ‘Misteresses’ denmektedir
Kadınlar daha çok akıllı telefon üzerinden aldatıyorlar

28. Yapılan bir başka araştırmada kadınların birçoğu eşlerini cep telefonu üzerinden aldatıyor. Kadınların akıllı tercihi olarak genelde tercihi Iphone olup %64’ü eşleriyle aynı odadayken bir başkasıyla konuştuğunu ifade ediyor.
29. Las Vegas’ta en çok aldatma olayının gerçekleştiği oteller sırayla: 1) The Wynn, 2) Palms, 3) MGM Grand, 4) Caesar’s Palace, and 5) The Bellagio.
30. Aldatma olayı gerçekleştikten sonra ilişkinin kurtarılmasının yolu iki tarafında ilişkiyi kurtarmak için çabalamasından geçiyor
31. Sarışınlardan sonra kızıl saçlı kadınlar aldatmaya en yakınken, onları sırasıyla kahverengi saçlı kadınlar ve siyah saçlılar takip ediyor
32. Amerika Başkanı John Kennedy bir keresinde şöyle demiştir: ‘Eğer her gün seks yapmazsam başım ağrıyor’. Amerika başkanının Marilyn Monroe, Pinochet Mayer, Gunilla Von Post, Mimi Alfrod gibi ünlü isimlerle ilişki yaşamıştır.
33. Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking dergisinin yaptığı bir araştırmaya göre Facebook gibi sosyal paylaşım siteleri, kişilerin eski sevgilileriyle yeniden bağlantıya geçip aldatmalarına ve ilişkilerin sonlanmasına neden oluyor.
34. Ortalama erkeklerin %68’i aldattıktan sonra suçluluk duygusu hissediyor; ancak açıkça görülüyor ki pişmanlık duygusu insanları aldatmaktan geri koymuyor.
35. Kız arkadaşlarından veya eşlerinden daha az para kazanan erkekler aldatmaya 5 kat daha meyilli oluyorlar.
Kaynak:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder