6 Nisan 2018 Cuma

Dua Ederken Dikkat!


Dua ederken dikkat edilmesi gerekenleri hepimiz bildiğimizi düşünürüz ama bilmeyenler için biz yine de aklımıza gelenleri sıralayalım :

1- Beden ve ruh temizliği elbette ilk şart.

2- Niyet. İyice düşünüp doğru niyet etmek gerek. Haram işler için dua edilmeyeceğinden niyetimizden emin olmalıyız. Gerçekleşmesi durumda pişmanlık duyabileceğimiz şeyler için okuma yapmamak için enine boyuna düşünmekte fayda var. Niyetlerin ve okumaların gizli tutulması da gerçekleşmeleri bakımından önemlidir.

3- Duaya başlamadan önce mutlaka tövbe etmek, duanın başında ve sonunda salavat okumak duaların kabulüne vesile olacağından alışkanlık haline getirilmelidir.

4- Herhangi bir dileğimiz için önceden bir miktar sadaka vermek, iyilik yapmak, ve mümkünse oruç tutmak, az yemek, az konuşmak çok faydalı olur.

5- Duadan önce Allah rızası için 2 ya da 4 rekat namaz kılıp sevabını Peygamberimize, evliyalara hediye etmek, yine 3 İhlas 1 Fatiha okuyup sevabını Peygamberimize, ailesine, âli ashablarına, evliyalara hediye etmek uygun olur.

6- Dua edeceğimiz mekanın temiz olması, güzel kokması gerek. Bunun için duadan önce ya da dua sırasında sürekli tütsüler kullanmak iyi sonuç verir. Böylece ortamı negatif enerjilerden de temizlemiş oluruz.

7- Dua ederken asla zikirmatik kulllanmamalı, bizden başka kimsenin dokunmadığı, mümkünse ahşap bir tesbih edinip daima aynı tesbihi kullanmalıyız. Okumalarda tesbih ve seccade kullanmak, geleneksel olandan vazgeçmemek yerinde bir davranıştır. Yüksek sayılı okumalarda sayıda hataya mahal vermemek için bir 500 lük zikir tesbihi bir de 99 luk namaz tesbihi edinmek iyi olur. Tesbihleri ilk aldığınızda bir gün kadar toprakta, bir saksı dibinde bekletmek size gelene kadar üzerine yüklenen başka insanların enerjilerinden temizlenmelerini sağlar.

8- Dualar mutlaka sessiz, sakin bir ortamda, mümkün olduğunca dış dünyayla bağlantıyı kesilerek (tv, telefon kapalı olmalı), kıbleye dönük oturarak yapılmalıdır.

9- Okuma yaparken beyaz (alternatifi siyah olabilir) renkli giysilerin tercih edilmesi gerektiği bir çok Havass kitabında ve celblerde belirtilmiştir.

10- En önemli konulardan bir diğeri de yaptığımız işten asla şüphe etmemektir. İnancınız tam olmazsa muvaffak olamazsınız.

11- Dualar acele etmeden okunmalıdır.

12- Sabırla okumak gerekir, duam kabul olmadı der vazgeçerseniz sonuca ulaşamazsınız.

13- Her ibadetin bir vakti olduğu gibi her dua için de uygun bir zaman vardır. Okuduğunuz gün, saat, ay ve gökyüzündeki gezegenlerin konumları önemlidir.

14- Dualar eğer sayı (ebced) belirtilmişse mutlak surette o sayıya uygun olarak okunmalıdır. Bir eksik bir fazla okunması sizi sonuçtan uzaklaştırır. Sayı dileğinizin gerçekleşmesindeki şifredir. Şifreyi yanlış girerseniz kasa açılmaz !

15- Okurken sadece niyete odaklanmalı, başka şeyler düşünmemelidir.

16- Kendiniz için dileğiniz iyi şeyleri başkaları için de dile(ye)mediğiniz sürece kalbinizin temizliği şartını yerine getirmemiş olursunuz.

17- Her türlü günahtan, zararsız gibi görünen yalandan uzak durmak gerektiğini de sık sık hatırlamak iyi olur.






Lütfen blog paylaşımlarıyla ilgili sorularınız için yorum bölümünü kullanınız. Maille herkese, aynı sorulara ayrı ayrı cevap vermem mümkün olamıyor, teşekkür ederim.

Çalışmalarımız hakkında bilgi almak için adınız, yaşınız ve sorunlarınızı içeren kısa mailinizi lenayla@outlook.com adresine gönderebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Lena hanım neden zikirmatik olmaz.açıklayabilir misiniz. O kadar büyük bir tespih pratik değil.zikirmatik cepte bile taşınıyor.ben hep zikir çekiyorum.şaştım şimdi

    YanıtlaSil
  2. Canan Hanımcım pratik olan makbul değil zaten. Diğer şartlara bakarsanız sessiz, sakin, temiz bir ortamda kıbleye dönük okuma yapılması gerektiğinden bahsediyor. Bu şartları saylayacak yer ancak evimiz olabilir yani tesbihi taşımanız gerekmiyor. Dua tamamen enerjiyle ilgilidir. Yıllarca aynı tesbihi kullanarak her bir taneye okumalarınızla enerji yüklemiş olursunuz. O tesbihin her bir tanesine binlerce esma, duanın pozitif enerjisi yüklenmiş oluyor yani. Sadece elinize almanız bile iyi gelir. Yola çıkarken arabanızın aküsünün boş mu dolu mu olmasını tercih edersiniz ? Tesbih de böyle bir şey. Zikirmatiğe okuduğunuzsa uçar gider. Geleneksel olanda mutlaka bir neden vardır emin olun. Hıristiyanlıkta, budizmde, hiduizmde sayıları farklı olsa da tesbih kullanılır. Tesbih ibadetin ayrılmaz bir parçasıdır, bu nedenle de önemsenmelidir.

    YanıtlaSil