30 Mart 2018 Cuma

Recep Ayı 15. Gecesi ve Günü


Hatırlatma : Pazar akşamı Recep ayının 15. gecesi ve Pazartesi günü de 15. günü, kaçırmayalım ! 

Rivayete göre; Adem (as): 

“Ya Rabbi ! Vakitlerin ve günlerin sana en sevgilisini bana bildirir misin?” diye yalvardığında, Allah-ü Teala ona şöyle buyurdu: 

“Günlerin bana en sevgilisi, Recep’in 15. günüdür. Her kim bana Recep’in 15. gününde oruç, namaz ve sadakayla (manen) yaklaşmak isterse ve ibadette bulunursa; benden ne isterse, mutlaka ona veririm. Benden af isterse, mutlaka onu bağışlarım. 

Ey Adem! Recep’in 15. Günü her kim, namusunu koruyarak, malından sadaka vererek, oruçlu ve zikir üzere bulunursa, onun için cennetten başka bir karşılık yoktur.”
(Nüzhetül-Mecâlis) 

Recep’in 15. Gecesini ihya etmek hakkında rivayet edildi ki: 

“Recep’in 15. Gecesi, Allah-ü Teala’nın Musa (as) ile konuştuğu ve İdris (as)’ı semaya yükselttiği bir gecedir. Allah-ü Teala o gece, kulların amel defterleriyle görevli meleklere:
Onların divanlarına bir bakın ve ne kadar günah varsa silip, onun yerine sevap yapın” diye seslenir. (Nüzhetül-Mecâlis) 

Pek çok dini gün ve gecede olduğu gibi, bu mübarek gecede de yapılacak ibadetler mevcuttur. Bu gece kılınacak namaz şu şekildedir;

14 rekât namaz kılınır; her rekâtında bir “Fatiha”, yirmi “İhlâs”, üç kere “Felaküç kere “Nas” surelerini okunur, namazı bitirince on kere salâvat getirilir, 30 kere de: “Sübhânallâhi velhamdü lillâhi Velâ ilahe illallâhû vallâhû ekber” denilir.


Lütfen blog paylaşımlarıyla ilgili sorularınız için yorum bölümünü kullanınız. Maille herkese, aynı sorulara ayrı ayrı cevap vermem mümkün olamıyor. Teşekkür ederim 🙏😍

Çalışmalarımız hakkında bilgi almak için adınız, yaşınız ve sorunlarınızı içeren kısa mailinizi lenayla@outlook.com adresine gönderebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder