7 Ocak 2018 Pazar

El Habir İsmi Şerifi Sırları


Yılın bu ilk yazısında size El Habir esmasının hiçbir yerde bulamayacağınız duası ile yine bazı önemli havaslarını vermek istedim. Fayda göreceğinizi umuyorum.

El Habir İsminin Özelliği ve Tesirleri

El Habir adının anlamı, hiçbir gizliliğin kendisinden uzak ve saklı kalmayacağı, kainatta bir zerrenin hareketinden dahi haberi olan yüce Zat Allah’tan başka bir kimse değildir. El Habir adına El Alim adını ekleyen bir kimse ellerini açıp ; “Ey her şeyden bilgisi ve haberi olan yüce Allah’ım! Bana şu hayırlı işi ver” diyerek Allah’a dua ettiği takdirde, Hak Teala o kimseye rüyasında o hayrı vermiş olur. Bu adın hizmet meleği (Fehiryail) adlı melektir. Bu melek yeryüzünde saklı bulunan veya gizlenmiş hazine ve definelerin yerini açıklayıp göstermekle vazifelidir.

Zekası ve anlayışı az olan bir kimse bu adı (el-Habir)  bir kabın içine yazdıktan sonra bu yazıyı su ile silip bu suyu içmiş olursa Allah’ın izniyle o kimsenin anlayış gücü açılarak kuvvetlenmiş olur.

Sonra bu ismi şerifi çokça anan ve duasını okuyan bir kimseye dilediği şeyler haber verilmiş olur.

Bu adın duası :

“Bismillahirrahmanirrahim. Allahümme entel habirü el müttaliü ala hafayal mülki vel melekut. El alimü bi dekaiki ilmükel gamid ila batini hafaya küllü şeyin min alemil şehadeti vel ceberut. Eselüke bi hibriyeti ihatetüke vebevatinül mevcudati fela teharrüke zerraten vela tenşakkü habben illa vekad ahata biha nüfuzul meniyyati. Eselüke en tekşif an kalbi hicabuz zulumati fi tenezzüli en varül murakabeti li teküne haberül esrarü serairü sıfateke mübtehicen bi şuhudatike. Allahümme edhilni fi husnikel nasini li aminü bi hifi cemiül evkafi vel mevatini li tatmainne nefsi bi zalike. Allahümme ahrisni bi aynikelleti la tenam veknifni bi rüknikellezi la yüdam ya Allah ya Habirün bil ibad.”

El Mübin, El Habir, El Hadi İsmi Şerifleri

Hak Tealanın (el-Mübin, El Habir, El Hadi) ismi şeriflerine gelince, bir kimse yatmadan önce niyet ederek bu fiili ve kavli adları bin defa okuyarak yatarsa, Cenabı Hak o kimseye gönderdiği bir meleğinin aracılığı ile niyet etmiş olduğu şeyi göstermiş olur. Bu üç isim şu şekilde okunmalıdır: 

“Ey Mübin, Ey Habir ! Bana haber ver. Ey Hadi! Beni hidayete eriştir.“

Böylece bin defa bu isimleri bu şekilde tekrarlayarak okuması gerekir. Böylece Cenabı Hak o kimseye niyetini rüyasında göstermiş olur. Niyet edilen şey görülmezse bu okuma tekrarlanmalıdır.

Yine bu üç adı (El Mübin, El Habir, El Hadi)  temiz bir kap içine yazan ve bu yazıyı gülsuyu ve balla sildikten sonra yedi gün süre ile bu gülsuyu ve bal karışımından aç karnına bir kaşık yutulursa, Hak Teala o kimseye zamanında hiç kimsenin erişemeyeceği ledün ilmini inşallah vermiş olur. 




Yıldız Yükseltme, Kısmet açma,  Evlilik, İkili ilişkilerle İlgili Sorunlar,  Hacet Çalışmaları, Doğum Kodunuza ve Burcunuza göre Esma Çalışması, Açık günler ve her  türlü spiritüel danışmanlık ilgili çalışmalarımız için iletişim : lenayla@outlook.com

5 yorum:

  1. Lena Hanım meleğin ismıni söylemek gerekiyır mu.meleği çağırmak şirk olur mu. her gun kac kere ya habır dyecegız ve el yerine ya dıyebılır miyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır meleğin ismini söylemenize gerek yok Ayşe Hanımcım. Zaten riyazat ve halvet olmadan meleği de gelmez. Günlük okuma için önce başka esmaların çalışılması gereklidir. Ebcedi 812, saati Güneştir. Esmaları genel olarak "ey" anlamına gele "ya" nidasıyla okuruz.

      Sil
  2. Lena hanım ben sizin soylediklerinizin cogunu sırasıyla yaptım henüz bi işe görmedim ama bende çok hafiflik oluştu düşüncelerim değişti isyan etmedim şimdiye kadar sadece hayır aradım ve rüyaların bile değişti güzel güneşli rüyalar görmeye başladım teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  3. Lena hanım benım sıze oncellıkle bır sıtemım olacak neden bu kadar ara verıyorsunuz?OZLENIYORSUNUZ.Her gun sıtenıze gırıp bakmaktan bı hal olduk.Sımdı soruma geleyım malum okul yuzunden hafıza ıcın bana guzel bır uygulama verdınız tesekkur ederım ama kaba nasıl bır kalemle yazacagım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Safran mürekkebi ve kalemiyle bir kağıda yazıp suya konabilir Özlem Hanımcım.

      Sil