1 Eylül 2017 Cuma

Her Esma Zikredilmez!


İnternetin yaygın kullanımı sayesinde Havas İlminden haberdar olmayan kalmadı. Gizli İlimlerin sırlarını (!) açıklayan yüzlerce site açıldı kitap basıldı. Uygulaması en kolay görünen Esma okumaları herkesin elinde, dilinde dolaşır oldu. Gerçekten de özellikle Arapça bilmeyenler için, hatasız okuma yapmak açısından Esmaül Hüsna okumak çok daha mantıklıdır. Esmalar sihirli değnek gibidir ama yanlış ve bilinçsiz okumalar yarardan çok zarar getirebilir ki bunu söyleyen yok!

Her esma okunmaz, zikir olarak çekilmez desek de ne yazık ki bir çoğunuz gidip asla zikredilmemesi gereken Celali esmaların okunmasının muhteşem (!) etkilerini, faziletlerini anlatan yanlış kaynaklardan bulduğunuz okumaları yapıyorsunuz.

Havasın, Esmaül Hüsna okumalarının temeli  bedene giren, insanlara musallat olan kâfir, suflî cinleri çıkarıp bedeni bu cinlerden temizlemek ve müslüman, iyi ruhanilerden, meleklerden yardım almaktır. El-Kahhar, el-Şedid, El-Müzil El Müntekim, El Mümit, El Kaim, El-Kavi, El-Kadir, Zül-Batşiş-Şedid, El-Muktedir gibi isimleri zikrederken melaike Azrail’den yardım istediğinizi ve onu çağırdığınızı biliyor muydunuz ? Bu isimlerin zikri Hz. Azraile aittir. Davetinize icabet edip de geldiğinde ne yapacağınız, nasıl göndereceğiniz konusunda bir fikriniz var mı ? Sizi üzen, zalim kişiye ceza vermeye çalışırken kendiniz yanmayacağınızı mı düşünüyorsunuz ?

Her Esmanın bir yardımcı meleği vardır. Dünyada her şey  ilahi bir düzen içinde işler. Ölüm meleği de, Kahır meleği de melektir ve bu düzen içinde görevlerini yapmaları doğaldır. Ama ölümün bizim bakımımızdan çok arzulanır bir şey olduğu söylenebilir mi ? Bile bile davet eder misiniz ?  Bu işler çocuk oyuncağı değil. Özellikle celali esmalardan uzak durun yoksa başınız beladan kurtulmaz. Bu kadar çok okuyorum niye her şey ters gidiyor diye düşünür durursunuz sonra.

Esma-i Hüsna okumada amaç hayatın devamlılığına uygun isimlerin zikredilmesidir. Yokluğa ve zulme, kahır ve gazaba neden olacak isimlerinden uzak durulmalıdır. İsimler; anlamlarına göre tecelli edeceğinden, kahır ve gazabı, yıkım ve ölümü davet edecek isimlerin zikrinden uzak durulması gerekir. Bu nedenle; İslam’da beddua yasaklanmış, “Mü’min ya hayır konuşsun yahut sussun” buyrulmuştur.

Özet olarak Anlamlarına göre,olumsuz esmâların zikrinden uzak durulmalı, hayata ve hidayete davet etmek dururken, dolaylı yahut doğrudan ölümü, kahrı, gazabı davetin haksızlık olacağı, zikri yapanın sorumlu tutulacağı unutulmamalıdır. Her türlü dua çıktığı merciye yani okuyana döner. Bunun anlamı siz birisine veya bir eşyaya beddua ederseniz, o kötü duanız önce sizde tecelli eder, demektir.  ”Yuvalarına ateş düşsün” derseniz, yuvanıza ateş düşecek demektir. Allah hidayet versin, akıl fikir versin derseniz, hidayet ve akıl önce sizde tecelli edecek, eğer hak ediyorsa, dua yahut beddua karşı tarafta da tecelli edecektir. Eğer beddua ettiğiniz kişi masumsa veya kendini korursa zarar gören sadece siz olacaksınız demektir. 

Havas ve Esmalar'la ilgili diğer yazımızı okumanızı tavsiye ederim : Havas İlmi

Hacet ÇalışmalarıDoğum Kodunuza ve Burcunuza göre Esma Çalışması, Açık günler, Yıldız Düşüklüğü, Her  türlü spritüel danışmanlık, Kısmet açma,  evlilik, ikili ilişkilerle ilgili çalışmalarımız için  iletişim : lenayla@outlook.com

23 yorum:

  1. sayın lena hanım merhabalar be ve iş yerindeki arkadaşlarım sitenizin takipçisiyiz. El-Muktedir El-Kadir ve ya Kavi gibi ismi şerifleri okumak zararlımı ben tam tersini biliyordum bu konuda bir açıklama yaparsanız seviniriz şimdiden teşekkürler Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki yazıda çok açık bir şekilde yazıyor, Azraili çağırmak ne derece mantıklı dersiniz ? Her Esma zikir şeklinde okunmaz ve herkesin her Esmayı okuması doğru değildir. Bazı esmalar ancak belli mertebeye gelmiş kişiler tarafından okunabilir, korunma gerektirir, bazı esmalar bir kez başladıktan sonra asla bırakılmaz. Bir uzman yardımı almadan Esma okumamanızı tavsiye ederim. İhlas okuyun, Fatiha okuyun, Yasin okuyun ama Havas uygulamaları bilinçsiz bir şekilde yapılmamalıdır.

      Sil
    2. Allah razı olsun lena hanım

      Sil
  2. Lena hanım merhaba,
    Celali olmayan esmaları gün içinde çalışırken ya da hareket halinde iken zikretmek uygun mudur?
    Ya Latif, ya Fettah gibi içimizden geçirmek saymadan.

    Allah razı olsun bütün paylaşımlarınız için.

    Selam ve sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Faydasını göreceğiniz bir çalışma için huzurlu ve sessiz bir ortamda, kıbleye dönük oturarak, uygun gezegen saatinde ve sayısına göre okumak şeklindedir. İşyerinde, hareket halindeyken sayısız besmele ya da "hasbunallahu ve ni'mel vekil", istiğfar ya da İhlas Suresini okuyabilirsiniz. Sevgilerimle :)

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim Lena hanım

      Sil
  3. Merhaba Lena hanım, bilgiler için teşekkür, bilmeden her pazar başarı güç koruyucu olarak okuyordum,,,, yazdıklarınızı okuyunca tırstım.. Okumayı bırakıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yapmışsınız :) Zaten öyle bir gün esma okumakla da ne okusanız fayda göremezsiniz. Doğum Kodu Esma çalışmamızı öneririm, size uygun esmaları düzenli olarak ve tehlikesiz okuyabilirsiniz böylece. Esma okumaları dua okumaya benzemez, mutlaka tecrübeli birinin gözetiminde okunmalıdır. Sevgilerimle :)

      Sil
  4. Merhaba, doğum kodu çalışması demişiniz nedir, açıkla a yaparsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lenayla@outlook.com adresinden bilgi alabilisiniz. Sevgiler :)

      Sil
  5. Lena hanım, mailleri atıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  6. Lena hanım, mailleri atıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum

    YanıtlaSil
  7. Lena hanım bnm le ilgilenirseniz sevinirim. maill attım. saygılar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu bölümüne " Esma Çalışması" yazarsanız sevinirim. Çok mail geliyor, kim kimdir bilemiyorum. Sevgiler :)

      Sil
  8. Lena hn.merhaba daha once sıze esma calısması yaptırmıstım.etkısını fazla gordugum bı esmayı acık gunlerde ustuste yuksek sayılarda cekmemız uygunmu.mesela 4000 gıbı.yoksa sadece bırgun mu yuksek sayılarda cekelım ne dersiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüksek sayılarda çekilebilir, etkisi kat kat artar. Yalnız okuduğunuz esma ve ne için okuduğunuza bağlı olarak enerji düzeyinizi bir miktar azaltıp sizi yorgun düşürebilir. Özellikle 3. kişiler hedeflenerek yapılan okumalar enerjinizi çok düşürebilir. Sevgiler :)

      Sil
  9. Cok tesekkur ederım.lena Hanım.o zaman tek niyet tutup okumak daha dogru sanırım.

    YanıtlaSil
  10. selamün aleyküm her esma çekilmez diyorsunuzda örnek vererek söyliyeyim ben 99 esmayı ezberleme konusunda yazdığınız esmalar da var bunlar içinde bu nasıl olacak anlayamadım onları es mi geçeceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aleyküm selam. 99 esmayı ezberlemek başka bir şey, bahsettiğim celali esmaları vird olarak zikretmek başka bir şey. Kuran'da bir çok ayette ve bir çok duada da bu esmalar geçiyor bunları okumayacak değiliz elbette. Zikir olarak çekmek doğru değil sadece.

      Sil
  11. Lena Hanım ameller niyetlere göre değil mi? Sonuçta o meleği çağırmak için zikir yapmıyoruz? Ayrıca o melek de Allah için çalışan güzel bir melek. Kadir esması örneğin Allah ın büyüklüğünü anımsatıyor bana. Sonsuz gücünü anımsatıyor. Hiçbir negatif anlamı yok. Hatta kadir suresi diye sure var Kuranda. Kadir esması için sizden farklı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  12. Ya musavvir esmasi da celali esmalardanmis nen 1bucuk yildir zikrediyorum derhal birakmalimiyim:(

    YanıtlaSil
  13. Lena hanım Ya musavvir esmesi sakıncalı midir

    YanıtlaSil