10 Ağustos 2017 Perşembe

Kanser ve MS Hastaları Dikkatine! : Kapari Mucizesi


Kanser hastaları ve yakınlarının en büyük sorunlarından biri de kemoterapi, baskılanan bağışıklık sistemleri, kemik iliğinin düzgün çalışmaması ya da çeşitli enfeksiyonlar nedeniyle hemoglobin, trombosit ve lökositlerin sürekli düşmesidir. Ne yazık ki modern tıp buna pek bir çözüm getiremiyor. Çok araştırmayı sevmeyen, bilmediği için de doğal tedavilere şiddetle karşı çıkan doktorlar sayesinde ne yazık ki hem hastalar hem de yakınları çok büyük sıkıntılarla karşılaşabiliyorlar. Oysa doğada her şeyin bir çaresi var.

Evliya Çelebi, 400 yıl önce yazdığı Seyahatname’sinin, Çorum’un Osmancık İlçesini tanıttığı bölümde; “İşte bu kumlu toprakta, bu iklim şartlarında GEBRE adında bir yemiş yetişiyor ve bu yöre halkı bu yemişin sirkeli turşusunu yapıyor. Bu turşu, hastalıklara deva olmasından, zindelik, sağlık ve güç vermesinden dolayı çok faydalı’ cümleleri ile KAPARİ’den bahsediyor.”
Kapari; fosfor, potasyum ve kalsiyum bakımından oldukça zengin bir bitki. Killi toprakları seven bu bitki, güneşe olan düşkünlüğü sebebiyle genellikle güneşe bakan yamaçlarda kendiliğinden yetişiyor. Çiçek tomurcuklarında oldukça fazla A vitamin ve protein vardır.

Uluslararası Kanser Enstitüsü’nde yapılan araştırmalar, kapariyi; antitümör aktivitesi sağlayan “ekstrakt”ın hazırlanmasında kullanılan bitkiler arasına sokmuştur.

Kapari, özellikle Antalya’nın Tekirova bölgesindeki tüm sahillerde bulunabilir. O çevredeki marketlerin hemen hemen hepsinde, kapari tomurcuğunan yapılmış turşular bulunabilir. Kaparinin meyvesinden de turşu yapılır. Meyvesinden yapılan turşu daha da faydalıdır.

Yaptığım araştırmalarda kan değerlerinin dengelenmesi bakımından özellikle reçelinin önerildiğini gördüm. Antitümör aktivitesiyse hasta olan olmayan herkes bakımından tüketilmesi için yeterli bir neden sanıyorum. 

Aşağıdaki videoyu da mutlaka seyredin derim.

Kapari Reçeli'nin Yararları

1 – Trombositopeni (Trombosit Eksikliği) Lökositopeni (Lökosit Eksikliği) nde, Trombosit ve Lökosit hücrelerinin sayısını arttığı görülmüştür.

2 – Lösemi başta olmak üzere, tüm kanser çeşitlerinde ve kan eksikliğinde ortaya çıkan olumsuz kan değerlerini düzene soktuğu görülmüştür.

3 – MS, (Multiple Skleroz – Bir çeşit sinir rahatsızlığı) tedavisinde etkisi görülmüştür.

4 – Protein fazlalığında ortaya çıkan GUT rahatsızlığını tedavi edici özelliği görülmüştür.

5 – Hücre yenileme özelliği nedeni ile uzun ve kaliteli yaşam sürdürdüğü görülmüştür.



Diğer Faydaları

Ağrı kesici, Kabızlık giderici,
İdrar ve ödem söktürücü,
Balgam söktürücü,
Solucan düşürücü,
Cinsel Gücü Artırıcı (Afrodizyak etkisi),
Romatizma,
Felç, İskorbit hastalığı (C Vitamini Eksikliği),
Kan bozuklukları,
Gut hastalığı,
Antitümör,
Hemoroid,
Dalak büyümesi,
Kalça rahatsızlıkları,
Adet düzenleyici ve sancıları,
Diş ağrıları ve Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyici,
Böbrekte oluşan taşların düşmesine yardımcı olur.



iletişim : lenayla@outlook.com

4 yorum:

  1. Lena Hanım boğunuzda okur okumaz kapari reçeli sipariş verdim bir günde elimize geçti. Babam kanser hastası trombositleri sürekli düşüşte. Bir hafta her sabah kapari reçeli verdim. Bugün trombosit bakıldı 8000 artış var :) sadece bir haftada! Bir aya toparlarız gibi görünüyor. Çok teşekkür ediyorum size Allah'ım sizden bin razı olsun. Kucak dolusu sevgiler.
    Ümit

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim, geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin inşallah. Sevgilerimle

      Sil
  2. Siroza iyi gelir mi acaba. Cevap verirseniz sevinirim. Bende kronik lösemiyim. Eşim siroz hastası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun. Trombositler üzerinde etkisi olduğunu kesinlikle söyleyebilirim, bizzat gözlemledim ve gelen mesajlarda da söylenen bu. Ancak siroz konusunda bir etkisi olabilir mi hiç fikrim yok inanın :( doktorunuza danışmadan kullanmamanızı öneririm. sevgilerimle...

      Sil