21 Şubat 2017 Salı

"Besmele"nin Sırları


“Besmele” Bismillahirrahmanirrahim sözünün kısaltılmış şeklidir. Hayırlı bir işe başlarken, Allah-û Teâlâ’nın ismini anıp, bu mübarek isim ile başlamak anlamına gelir.
Besmele; “Esirgeyen, bağışlayan, lütuf ve ihsanını, rahmet ve merhametini eksiltmeyen” manâsındaki Rahman ve Rahim isimlerinden oluşmuştur.

Resûl-ü Ekrem (S.a.v.) Efendimiz Besmelesiz başlanan her işin bereketsiz olacağını hadislerinde şöyle belirtmişlerdir:

“Meşru işlerin her hangisi olursa olsun, Besmele-i Şerife ile başlanmazsa nasipsiz, güdük(hayrı kesik) olur” (Münâvi)


Bir müslüman herhangi bir işe “Besmele” ile başlamakla “Rahman ve Rahîm olan Allah’ın adıyla, O’nun izni ve emriyle, O’nun rızası için yapıyorum, her türlü yardım, kuvvet ve kudret O’ndandır. O yardım etmezse, bu kuvvet ve kudreti vermezse hiçbirşey yapamam, hiçbir işte muvaffak olamam.” diyerek acziyetini ortaya koyar ve her işini yaratıcıya havale eder.

Hazreti Aîşe (r.a.) validemizden rivayet edilmiştir: Resûlullah (S.a.v.) Efendimiz ashabından 6 kişiyle yemek yiyordu. Bir bedevi geldi, Besmele çekmeden yemeğini iki lokmada bitirdi. Resûlullah (S.a.v.) Efendimiz;

“Eğer bu adam Besmele çekseydi yemek hepimize yeterdi” buyurdu. (Tirmîzi)

Besmele’yi okuyan kimse, başına gelecek birçok beladan, düştüğü sıkıntılardan, kazalardan korunur; içinde bulunduğu elem ve kederden kurtulur.

Bir derde veya sıkıntıya düştüğün zaman şu duayı okuyun. Allah’ın izniyle sıkıntınızdan feraha çıkarsınız.

“Bismillâhirrahmânirrahîm. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhîl’aliyyîl’azîm.”

Herhangi bir isteğinin yerine gelmesini ve muradının olmasını isteyen kimse yedi gün sabah erkenden veya ikindi vaktinde “786” defa kimseyle konuşmadan “Bismillâhirrahmânirrahîm” duasını okuyup, ellerini kaldırıp Cenab-ı Hakk’tan isterse, Allah’ın izniyle muradı gerçekleşir.

Bir evin içinde; tüm kötülük, kaza ve belalardan korunmak, evde huzurlu yaşamak niyetiyle “35” kere Besmele okunursa Cenab-ı Hakk hem huzur verir hem de dertlerden korur.

Bir esnaf bereket ve helâl rızık için “35” kere Besmele yazıp kağıdı dükkanının bir köşesine asarsa, işleri çoğalır, rızkı artar, bereket gelir.

Bir kimsenin kötülük yapmasından korkulduğunda, o kişinin karşısına çıkılacağı zaman “51” kere Besmele okursa, o kimsenin öfkesinden ve gazabından korunmuş olur.

Borçlu bir kimse, sabah erken saatlerde abdestli olarak “300” defa Besmele, ardından “100” defa; “Allahümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammed” diye salavat okuyup; “Ya Rabbi! Borcumu ödet ve rızkımı bollaştır” diye dua ederse Cenab-ı Hakk borcunu ödetir, rızkını bollaştırır.

Güneş doğarken, güneşe karşı (300) defa “Besmele ve Salât-ü Selâm” okursa Cenab-ı Hakk hiç ummadığı yerden rızık gönderir, tuttuğunu koparır, her işinde başarılı olur, bir sene boyunca okumaya devam ederse zengin olur.

Bir tarlanın bereketini arttırmak, daha fazla mahsul alınmasını sağlamak için bir kağıda (101) defa “Besmele” yazılıp tarlanın bir köşesine gömülür.

Yedi gün boyunca her ne niyetle okunursa okunsun (786) defa Besmele-i Şerîfe’yi kesintisiz okumaya devam eden kişinin isteği Allah tarafından gerçekleştirilir.

“Öyleyse sadece beni zikredin, ben de sizi zikredeyim”. (Bakara, 2/152)

“Bana dua edin, size karşılığını vereyim.” (Mü’min, 40/60)

“Kullarım beni sana sorarlarsa, işte ben onlara pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm.” (Bakara, 2/186)




iletişim : lenayla@outlook.com

3 yorum:

  1. Selamlar, ben bu 7gün dilek için olanı okumak istiyorum ama ağır gelirmi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok neden ağır gelsin, en rahat okuyacağımız ve etkili zikirlerden biri besmeledir, sorun olmaz.

      Sil
  2. Nasilsin canim verdiğin esmalari çektim cok şükür para mi aldim ALLAH razi olsun ��

    YanıtlaSil